Zidanice

Zidanice

Zidanice

Princesina zidanica (4+0)

Zveza društev vinogradnikov Dolenjske organizira izbor cvičkove princese od leta 1999. Cvičkova princesa promovira slovensko posebno vino- Cviček. Maja 2022 je postala 23. cvičkova princesa Anja Smerke, katera ima edina svojo zidanico.

\\n

Princesina zidanica se nahaja v občini Mirna Peč in sicer na vinski gorici Golobinjek. V pritličju zidanice je urejen apartma, s spalnim delom za 4 osebe v mansardi. Vsi prostori ter veliko opreme so domače izdelave. Zidanico ogrevamo s kaminom in talnim gretjem.

\\n

Za še boljši oddih je v kopalnici na voljo gostom infrardeča savna. Zunaj je velika terasa s kaminom (žarom).

\\n

Prednost zidanice je njena dobra lokacija. Le nekaj minut stran od centra Mirna Peč (bližina trgovine, gostilen, lekarn,..) Dostopnost do avtoceste Ljubljana - Zagreb je le nekaj kilometrov oddaljena. Zidanica leži med vinogradi in je primerno oddaljena od vrveža in hkrati je blizu večjega mesta (Novo mesto).

\\n

V bližini se nahajajo možnosti za dodatno turistično ponudbo (kolesarske poti, pešpoti, jahanje, lov, ribolov). Do zidanice je možen dostop v vseh letnih časih. V bližini imajo naši gostje tudi možnost obiska atraktivnega Muzeja Lojzeta Slaka.  Zidanica je zanimivo izhodišče za pohodniške ture, v Mirni Peči je nekaj pešpoti, zanimiva je na primer pešpot Od Zijala do Svete Ane.  Iz zidanice se razteza čudovit razgled na Globodolsko dolino, Šmaver, in druge kraje.

\\n

Na željo gostov je možen zajtrk.