Zidanice

Zidanice

Zidanice

Zidanica Hočevar (4+2)

Na Trški gori, v nedrjih Dolenjske in korak do Novega mesta, kjer je svoj prosti čas preživel tudi znameniti glasbenik svetovnih razsežnosti Lojze Slak, leži zidanica Hočevar. Ponaša se z odlično lokacijo, pogledom na dolenjsko gričevje, Novo mesto in reko Krko. Zidanica se nahaja v osrčju vinogradov s prvovrstnim grozdjem, ki daje odlično in priznano vino cviček. Primerna za vse, ki si želijo odpočiti in ogledati znamenitosti dolenjske prestolnice ali za tiste ki želijo aktivno preživeti svoj dopust. Tudi Ljubljana in Zagreb sta blizu, oba oddaljena približno slabo uro vožnje od zidanice.
Zidanica sprejme 6 oseb in je opremljena s klimo, mikrovalovno pečico, hladilnikom, pomivalnim strojem, pralnim in sušilnim strojem ter televizijo in brezžičnim internetom. Ogrevanje je centralno, tudi možnost uporabe kamina, ki daje prostoru poseben čar domačnosti.
V kletnem delu zidanice je večji prostor za sproščeno druženje, poleg pa se nahaja prava tipična klet, kjer nastaja in se hrani domači cviček.
Piknik prostor je opremljen z žarom in nudi lep pogled na dolenjske griče.
Sprostite se lahko v infra savni za dve osebi.
Možnost uporabe sezonske bio zelenjave z vrta.
V sklopu ponudbe je možen dogovor za brezplačen najem koles. Najem vozila je možen z doplačilom.
Zidanica je odlično izhodišče za vse aktivne turiste. V okolici lahko kolesarite, hodite po lepih dolenjskih gričih, čolnarite po reki Krka, na bližnjem letališču Prečna pa si tisti bolj adrenalinski omogočite avanturistične vožnje s športnim letalom, skok s padalom ali polet v tandemu z jadralnim padalom. Po vseh aktivnostih si lahko privoščite sproščanje v bližnjih termah: Terme Šmarješke Toplice, Dolenjske Toplice ali Terme Čatež. Večji trgovski center Qlandia se nahaja v bližini, v centru mesta pa je na voljo pestra kulinarična ponudba s pristno domačo hrano.