Zidanice

Zidanice

Zidanice

Zidanica Na hribu (6+2)

Zidanica Na hribu se nahaja med dolenjskimi vinogradniškimi griči v Malem Lipovcu, blizu Žužemberka in Dolenjskih Toplic. Ponuja umirjen oddih, čudovite razglede in obilo dobrega počutja.

\\n

V spodnjem delu je velik odprt prostor, ki zajem dnevno sobo, jedilnico za 6 oseb, kuhinjo, opremljeno s steklokeramičnim štedilnikom, pečico, pomivalnim strojem, hladilnikom z zamrzovalnikom in mikrovalovno pečico. Poleg sta še shramba in WC, poseben čar pa prostoru daje kamin. V zgornjem delu pa so spalni prostori, 3 ločene spalnice, dve z zakonskima posteljama in ena s pogradom. Iz dveh je izhod na balkon, na katerem lahko uživate v čudovitih razgledih, s kozarcem pristnega domačega cvička v roki. V tej etaži je še kopalnica s tušem, wc-jem in pralnim strojem.

\\n

Zunaj pod nadstreškom je večji družabni prostor z mizo, zidanim kaminom za žar (pečenje) ter letno kuhinjo ter pet ležalnikov za počitek in viseča gugalnica. Zidanica je opremljena v slogu lesa in kamna in vas bo resnično očarala.

\\n

Od Ljubljane je oddaljena 61, od Zagreba pa 97 km.

\\n

Zidanico ogrevata peč s kurilnim oljem in notranji kamin.

\\n

Gospodar vas pričaka z dobrodošlico in vas povabi v klet, ki poleti prinaša pravo osvežitev, med bivanjem pa si lahko z vrta sami postrežete s sezonsko bio zelenjavo.

\\n

Gostom je na voljo tudi brezplačno pokrito parkirišče in wi-fi.

\\n

V okolici je veliko sprehajalnih in kolesarskih poti, poleti in jeseni pa tudi veliko gob in kostanja. Veliko aktivnosti ponuja tudi bližnja reka Krka (6 km), zlasti v poletnem času: kopanje, veslanje (kajak, kanu, sup), ribolov, ogled lehnjakovih pragov. Možen je je tudi ogled izvira reke Krke (tam je bil sneman film Reka ljubezni), v bližin sta tudi domačija Josipa Jurčiča na Muljavi ter grad Žužemberk, zgrajen v 13. stoletju. Na Dvoru je na ogled plavž, nad njim pa je tudi priljubljena izletniška točka – vrh sv. Peter (888 metrov nmv), ki nudi pogled na celotno Suho krajino, ob lepem vremenu se vidi vse do Kuma in Triglava.

\\n

Dodatno sprostitev ponujata IR savna in jacuzzi.

\\n

V Zidanici Na hribu boste ob jutrih še slišali žvrgolenje ptic, pozabili na vsakdanje skrbi, si odpočili od vsakdanjega vrveža ter se naužili svežega zraka in miru.