Zidanice

Zidanice

Zidanice

Zidanica Rataj 1 (2+2)

Zidanica Rataj 1 leži na pobočju Trške gore nad Novim mestom, s čudovitim razgledom na mesto, dolino reke Krke in širna pobočja Gorjancev.
Namenjena je štirim osebam in je opremljena z vsem udobjem, s štedilnikom in pečico, hladilnikom, pralnim strojem, pomivalnim strojem, SatTV, WIFI. Ogrevanje je kombinirano s kaminom na drva in električnim ogrevanjem. Za zidanico se nahaja nadstrešek z omizjem, kaminom za peko, zunanjim tušem in še posebnostjo te zidanice, vročo kadjo.
V pritličju pa se nahajata vinska klet in družabni prostor s kaminom za pogostitev desetih oseb. Gostje dobijo ključ do lastne vinoteke, v kateri se nahaja ponudba lokalnih vin, domačega medu in raznih žganih pijač.
Za aktivne goste okolica ponuja množico dejavnosti od pohodništva, kolesarjenja, čolnarjenja po reki Krki, za avanturiste je tu vožnja s športnim letalom, skok s padalom ali polet z jadralnim padalom v tandemu, za bolj ležerne pa obisk term, mestnih znamenitosti ali pa samo nakupovanje.
V neposredni bližini se nahaja prav tako turistična zidanica Rataj 2 za tri osebe, vendar zidanici kljub bližini ohranjata svojo intimo, kar je zelo primerno za družbo prijateljev.