Zidanice

Zidanice

Zidanice

Zidanica Rataj 2 (2+1)

Zidanica Rataj 2 leži na Trški gori nad Novim mestom. Z balkona je čudovit razgled prav na mesto, starodavne Gorjance in dolenjsko polje. Zidanica sprejme tri osebe in je opremljena s klimo, mikrovalovno pečico, hladilnikom, pomivalnim strojem, TV in brezžičnim internetom. Ogrevanje je kombinirano: električno in s klimo. V spodnjem delu je opremljen starodaven prostor z zidanim kaminom in mizo za manjšo družbo. Pri prenovi smo skušali zidanici vdahniti dušo, zato smo uporabljali večinoma starinske in lokalne materiale: masiven les, kamen ter staro opeko.
Z zidanico je povezan nadstrešek, v sklopu katerega je letna kuhinja s kaminom za peko, manjše omizje in posebnost zidanice: vroča kad, v kateri se boste lahko sprostili in uživali v razgledu na Novo mesto. Razvajali se boste lahko tudi v infrardeči savni.
Za aktivnejše goste okolica ponuja množico dejavnosti od pohodništva, kolesarjenja, čolnarjenja po reki Krki, za avanturiste je tu vožnja s športnim avionom, skok s padalom z aviona ali polet z jadralnim padalom v tandemu, za bolj ležerne pa obisk term, mestnih znamenitosti ali pa samo nakupovanje v bližnjem trgovskem centru.
V neposredni bližini se nahaja prav tako turistična zidanica Rataj 1 za štiri osebe, kar je zelo primerno za družbo prijateljev. Zidanici kljub bližini ohranjata svojo intimo.