Zidanice

Zidanice

Zidanice

Domačija Drčar - Pukelca (2+3)

Domačija je bila zgrajena v prvi polovici prejšnjega stoletja. Stoji na nadmorski višini 360m,na vzpetini Pukelca. Celotna površina obsega 7 hektarjev in ponuja popolno zasebnost, saj posest obdaja gozd in travnate površine, ki so dovolj velike za različne športne igre ali preprosto ležanje v travi. Na posestvu stoji stara kmečka hiša, star skedenj, čebelnjak ter sadovnjak, ki obsega kar 34 vrst sadnih dreves in grmičevja.
Stara kmečka hiša je obnovljena v starem stilu s spoštovanjem tradicije. Kljub temu vam nudi vse, kar potrebujete za sodobno, lagodno bivanje; garderobna sobo, kopalnico z WC-jem in pralnim strojem, dnevno sobo s sodobnim LED TV, klimo, WiFi optiko, prenovljeno kuhinjo s pomivalnim strojem, indukcijskim štedilnikom, štedilnikom na drva in seveda spalnico. V spalnici je ena zakonska postelja, v dnevni sobi pa se nahaja kvaliteten raztegljiv kavč, ki lahko služi kot dodatna postelja. Iz kuhinje, preko balkona, iz katerega se razteza pogled na okoliške griče, stopnice vodijo v prenovljeno vinsko klet. V njej si lahko postrežete z vrhunskimi vini iz dolenjskega vinorodnega okoliša in z ostalimi dobrotami.
V starem skednju, ki stoji tik ob hiši, se v kletnih prostorih nahaja prostor za oddih s finsko savno.
Posebnost našega čebelnjaka, z možnostjo api-terapije, je njegova notranjost - v njem je namreč mogoče prespati ali pa si le odpočiti. Nežno brnenje čebel in nežne vonjave zagotavljajo vrhunski počitek. Ker čebele pridno nabirajo med je pomembno, da v čebelnjaku ohranjamo mir in jih s svojo prisotnostjo čim manj vznemirjamo.
Za hišo se nahaja stara vinska preša iz leta 1888 s streho, ki služi kot zunanji jedilni prostor. Pod njo si lahko dan popestrite z druženjem ob kapljici rujnega, kavici ali malici. Ob večerih pa se lahko s penino v roki sprostite še v masažni kadi (jacuzziju), ki se nahaja ob vinski preši.