SPLOŠNI POGOJI UPORABE

Elektronskega turisti─Źnega rezervacijskega informacijskega poslovnega sistema ETRIPS

Sistem ETRIPS: Elektronski turisti─Źni rezervacijski informacijski poslovni sistem na spletni strani www.etrips.si (v nadaljevanju ETRIPS)

Nosilec storitve etrips.si: Zavod GSD, Mala ulica 8, Ljubljana (v nadaljevanju nosilec)

Uporabnik sistema: naro─Źnik sistema, lastnik storitve in gost sistema (v nadaljevanju uporabnik)

Gost sistema: anonimen uporabnik sistema ETRIPS, ki uporablja sistem ETRIPS v skladu s Splošnimi pogoji uporabe sistema ETRIPS in rezervira v skladu s Splošnimi pogoji najema nastanitve (v nadaljevanju gost)

Naro─Źnik sistema:┬áuporabnik sistema ETRIPS, ki uporablja sistem v skladu s Splo┼ínimi pogoji uporabe naro─Źni┼íkih modulov (v nadaljevanju naro─Źnik)

Naro─Źni┼íki Modul: sklop dolo─Źenih orodij in funkcij sistema namenjenih prodaji ali upravljanju s posamezno vrsto turisti─Źne ponudbe na spletni strani www.etrips.si

Ponudnik nastanitve: Naro─Źnik modula Nastanitve, ki upravlja z dolo─Źenimi nastanitvami in njihovimi kontaktnimi osebami ter lastnik

1.  Predmet

Splo┼íni pogoji uporabe naro─Źni┼íkih modulov Elektronskega turisti─Źnega rezervacijskega informacijskega poslovnega sistema ETRIPS (v nadaljevanju Splo┼íni pogoji uporabe) opredeljujejo pogoje dostopa do sistema ETRIPS, pogoje uporabe modulov ter varovanje podatkov v sistemu ETRIPS.

14.┬á┬á Za┼í─Źita in varovanje podatkov uporabnikov v sistemu ETRIPS

Nosilec bo poskrbel za ustrezno fizi─Źno za┼í─Źito stre┼żnika sistema ETRIPS ter za┼í─Źitil podatke pred morebitnim uni─Źenjem oziroma izgubo z rednim varnostnim kopiranjem in drugimi ukrepi varovanja.

2.┬á┬á┬á┬á┬á┬á Izro─Źitev splo┼ínih pogojev

Nosilec novemu naro─Źniku pred sklenitvijo naro─Źni┼íkega razmerja v postopku registracije izro─Źi Splo┼íne pogoje uporabe, kakor jih tudi objavi na spletnih straneh sistema ETRIPS. Naro─Źnik z uporabo sistema ETRIPS sprejema tudi vse obveznosti iz naslova Splo┼ínih pogojev uporabe.

15.   Varovanje zasebnih podatkov o uporabnikih

Nosilec bo vse zasebne podatke o uporabniku varoval kot poslovno skrivnost z naslednjimi izjemami:

ÔÇô┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á firmo oz. ime in priimek in kontaktni naslov oziroma kontaktni elektronski naslov naro─Źnika bo lahko uporabljal v sistemu ETRIPS kot seznam naro─Źnikov oziroma ga uporabljal v svojih referen─Źnih listah;

ÔÇô┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á firmo oz. ime in priimek in kontaktni naslov oziroma kontaktni elektronski naslov naro─Źnika in gosta bo lahko uporabljal pri izdelavi raznih seznamov za po┼íiljanje obvestil po po┼íti oziroma elektronski po┼íti;

ÔÇô┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á osebno telefonsko, mobilno in telefaks ┼ítevilko naro─Źnika lahko nosilec uporabi v pogovoru s posameznim uporabnikom, v kolikor za to obstaja razlog (pomo─Ź, podpora uporabniku, ipd.);

ÔÇô┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á podatke, ki so potrebni za prodajo turisti─Źne storitve in izvedbo on-line rezervacije, rezervacije na vpra┼íanje ali rezervacije prodajalca, bo posredoval procesorju kreditnih kartic in naro─Źniku pri katerem je uporabnik sistema rezervira storitev.

V nobenem primeru pa nosilec ne bo nikomur dajal podatkov o naro─Źniku glede vsebine njegovega okolja in poslovno finan─Źnega vidika njegove uporabe sistema ETRIPS brez pisnega dovoljenja naro─Źnika.

3.       Dostopnost sistema

Nosilec vzdr┼żuje nemoteno delovanje sistema ETRIPS za sprotno (on-line) neprekinjeno uporabo vsak dan, vse dni v letu. Nosilec si pridr┼żuje pravico do kraj┼íih prekinitev v dostopu zaradi vzdr┼żevanja in zamenjave opreme oziroma drugih tehni─Źnih razlogov, pri ─Źemer si bo prizadeval, da bodo prekinitve kratkotrajne in izven najbolj frekven─Źnih obdobjih uporabe sistema ETRIPS.

16.   Sprememba podatkov uporabnika

Uporabnik je nosilcu dol┼żan pisno sporo─Źiti spremembo podatkov, ki se nana┼íajo na spremembo firme, imena in priimka odgovorne osebe, naslova, ban─Źnega ra─Źuna najkasneje v 8 dneh po nastali spremembi. ─îe uporabnik ne sporo─Źi spremembe navedenih podatkov, krije vse s tem nastale stro┼íke. Nosilec lahko tudi odstopi od pogodbe in uporabniku onemogo─Źi nadaljnjo uporabo sistema ETRIPS

4.       Profili uporabnika in pravila dostopa

Do sistema ETRIPS je mogo─Źe dostopiti kot:

GOST SISTEMA ÔÇô anonimni uporabnik oziroma gost dostopi do sistema ETRIPS anonimno in brezpla─Źno in ima dostop do informacij o turisti─Źni ponudbi v sistemu ETRIPS na osnovi katerih se lahko odlo─Źi za posredovanje povpra┼íevanja ali preko sistema sklene rezervacijo.

 

PONUDNIK ÔÇô naro─Źnik modula; do sistema dostopa z uporabni┼íkim imenom in geslom. Geslo po uspe┼íno opravljeni registraciji in sklenjenem naro─Źni┼íkem razmerju omogo─Źa ponudniku uporabo vseh funkcij in orodij modula za katerega je sklenil naro─Źni┼íko razmerje v obsegu za katerega se je registriral. Ponudnik v sistem vpi┼íe turisti─Źno ponudbo in v zvezi z njo spremlja vse poslovne dogodke. Ponudnik ima neomejen dostop do kreiranja podatkov o turisti─Źni ponudbi, ki jo je vpisal v sistem ETRIPS. Spremlja povpra┼íevanje, dolo─Źa cene in provizije ter ima mo┼żnost nadgradnje in povezave s programom Manager za vodenje poslovanja.

 

LASTNIK ÔÇô je brezpla─Źni registrirani uporabnik sistema ETRIPS, katerega turisti─Źna ponudba je vpisana v sistem ETRIPS. Lastnik ima uporabni┼íko ime in geslo s katerim lahko pregleduje podatke in spremlja zasedenost njegove turisti─Źne ponudbe v sistemu ETRIPS. Podatkov ne more spreminjati.

 

KONTAKTNA OSEBA ÔÇô je brezpla─Źni registrirani uporabnik sistema ETRIPS. Kontaktno osebo dolo─Źi ponudnik in je odgovorna za sprejem gostov na mestu turisti─Źne ponudbe in izvajanja storitev do gosta med bivanjem in ob odhodu. Kontaktna oseba ima uporabni┼íko ime in geslo s katerim se dolo─Źi dostop do pregleda podatkov dolo─Źene turisti─Źne ponudbe v sistemu ETRIPS. Podatkov ne more spreminjati.

Uporabnik dostopi do sistema ETRIPS preko svetovnega spleta. Dostop do svetovnega spleta in opremo si zagotovi uporabnik sam. Uporabnik mora ob uporabi sistema ETRIPS upoštevati pravila nosilca storitve in standardna pravila obnašanja na svetovnem spletu.

17.   Uporaba piškotkov

Sistem ETRIPS uporablja takoimenovane pi┼íkote izklju─Źno za pomo─Ź in poenostavljanje dela uporabnika sistema.

5.┬á┬á┬á┬á┬á┬á Naro─Źni┼íko razmerje

Nosilec in ponudnik s sprejetjem teh Splo┼ínih pogojev uporabe skleneta naro─Źni┼íko razmerje, ki je za ponudnike nastanitev objavljene v katalogu zasebnih sob in apartmajev 2008 brezpla─Źno oziroma brez dopla─Źila. Ponudniki objavljeni v katalogu zasebnih sob in apartmajev 2008 se lahko pred pla─Źilom prve naro─Źnine brezpla─Źno izpi┼íejo iz sistema Etrips.

18.   Spremembe v politiki zasebnosti

V kolikor bi prišlo do sprememb v naši politiki varovanja zasebnosti, bomo uporabnike obvestili vsaj 15 dni pred njihovo uveljavitvijo po e-pošti in z objavo sprememb na spletni strani www.etrips.si.

─îe se kadarkoli odlo─Źimo uporabiti zasebne podatke druga─Źe, kot je opredeljeno v teh Splo┼ínih pogojih uporabe, bomo o tem uporabnike obvestili preko e-po┼íte ali druga─Źe. Brez soglasja posameznega uporabnika, zasebnih podatkov ni mogo─Źe uporabiti druga─Źe, kot je opredeljeno v teh splo┼ínih pogojih uporabe.

6.┬á┬á┬á┬á┬á┬á Sklepanje naro─Źni┼íkega razmerja

Sklepanje naro─Źni┼íkega razmerja poteka na spletni strani sistema ETRIPS. Potencialni naro─Źnik glede na obseg turisti─Źne ponudbe, ki jo namerava vpisati v sistem ETRIPS, po ceniku v sistemu ETRIPS dolo─Źi vi┼íino letne naro─Źnine. Registracijo nadaljuje s pregledom Splo┼ínih pogojev uporabe, katerih sprejem potrdi s klikom, izpolnitvijo prijavnega obrazca.

Nosilec novemu naro─Źniku omogo─Źi uporaba vseh orodij v roku 5 delovnih dni po:

ÔÇô┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á prejemu pla─Źila letne naro─Źnine na poslovni ra─Źun nosilca

ÔÇô┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á opravljenem pregledu vpisane ponudbe in potrditvi njene primernosti za uporabo v sistemu ETRIPS

Dan, ko je bila novemu naro─Źniku omogo─Źena uporaba vseh orodij se ┼íteje za za─Źetek naro─Źni┼íkega razmerja.

19.   Geslo kot poslovna skrivnost

Uporabnik se zavezuje, da bo hranil uporabni┼íko ime in geslo, ki mu ga je dodelil nosilec, kot poslovno skrivnost in da bodo vsako geslo uporabljale le poobla┼í─Źene osebe. Uporabnik je od┼íkodninsko odgovoren za vsakr┼íno ┼íkodo, ki nosilcu nastane zato, ker je to geslo uporabljala tretja oseba. ─îe uporabnik sumi, da je geslo pri┼ílo v nepoobla┼í─Źene roke, mora geslo takoj spremeniti ali to nemudoma sporo─Źiti nosilcu. Nosilec bo takoj in brezpla─Źno dodelil uporabniku novo geslo. Vse morebitne stro┼íke, ki bi nastali zaradi (morebitne) zlorabe, nosi uporabnik.

7.       Obseg storitev in cena uporabe

Obseg storitev uporabnika je glede na profil uporabnika splo┼íno opredeljena v 4. to─Źki teh Splo┼ínih pogojev uporabe. Naro─Źnik in nosilec ob registraciji v sistem ETRIPS dolo─Źita obseg uporabe, obseg storitev in naro─Źnino.

Ponudniki nastanitev objavljeni v katalogu zasebnih sob in apartmajev 2008 uporabljajo v letu 2008 sistem ETRIPS brezpla─Źno oziroma brez dopla─Źila in lahko pred pla─Źilom prve naro─Źnine brezpla─Źno izstopijo. Nosilec storitve Etrips.si se obvezuje o obveznosti naro─Źnine ponudnike pred─Źasno in pravo─Źasno obvestiti.

20.┬á┬á Opozorilo glede nepoobla┼í─Źene ali nepravilne uporabe

Zaradi varnostnih razlogov, kot tudi zaradi zagotovitve nemotene uporabe vsem uporabnikom, nosilec uporablja program za spremljanje prometa in za identifikacijo nepoobla┼í─Źenih poskusov nalaganja ali spreminjanja informacij ali kak┼ínega druga─Źnega na─Źina povzro─Źanja ┼íkode. V primeru poobla┼í─Źenih zakonitih preiskav in skladno s potrebnimi zakonitimi postopki se lahko uporabijo informacije iz teh virov za identifikacijo posameznikov.

8.┬á┬á┬á┬á ┬á┬áNaro─Źnina

Naro─Źnik pla─Źa naro─Źnino pred potekom prvega leta naro─Źni┼íkega razmerja.

Naro─Źnina za uporabo modula Nastanitve se dolo─Źi po ceniku naro─Źnine modula Nastanitve glede na obseg naro─Źnikove ponudbe v sistemu ETRIPS.

21.┬á┬á Nepri─Źakovani oglasi

Ob obisku na┼íih spletnih strani lahko va┼í internetni brkljalnik proizvaja nepri─Źakovane oglase. Te oglase najverjetneje proizvajajo druge internetne strani, ki ste jih obiskovali ali drugi program, ki je name┼í─Źen na va┼í ra─Źunalnik. Nosilec ne odobrava ali priporo─Źa proizvodov ali storitev, ki se prikazujejo preko nepri─Źakovanih oglasov na va┼íem ra─Źunalniku, med obiskovanjem spletnih strani sistema ETRIPS.

9.       Odgovornost za vnos podatkov

Uporabnik odgovarja za resni─Źnost, primernost, a┼żurnost in pravilnost podatkov, ki jih vpisuje in posreduje v sistem ETRIPS. Podatki se ┼ítejejo za to─Źne od trenutka vpisa in posredovanja v sistem ETRIPS. Vpisane vsebine ne smejo vsebovati ra─Źunalni┼íkih virusov, ─Źrvov in trojanskih konj oziroma drugih ┼íkodljivih programov. ─îe nosilec ugotovi neprimernost objavljenih vsebin in podatkov, lahko te odstrani iz sistema ETRIPS in naro─Źniku onemogo─Źi nadaljnji dostop do sistema ETRIPS.

Uporabnik pri uporabi sistema ETRIPS upo┼íteva navodila za delo s sistemom ETRIPS in veljavne predpise, predvsem v zvezi z avtorsko pravnim varstvom. Izjavlja, da so vsi podatki in informacije, ki jih vpisuje v sistem ETRIPS prosti avtorsko pravnega varstva in bodo dani v uporabo vsem zainteresiranim uporabnikom, ki so z uporabo sistema ETRIPS do tega upravi─Źeni.

Nosilec sme zaradi promocije in ve─Źje razpoznavnosti sistema ETRIPS vse informacije in vsebine, ki jih uporabnik vna┼ía v sistem ETRIPS, z namenom, da te vsebine postanejo dostopne ve─Źjemu ┼ítevilu potencialnih uporabnikov, posredovati tudi drugim subjektom, ki uresni─Źujejo ta cilj.

22.   Avtorskopravno varstvo podatkov ter omejitev uporabe podatkov

Podatki v sistemu ETRIPS so varovani kot zbirka podatkov po Zakonu o avtorskih in sorodnih pravicah in pravnem redu Evropske skupnosti.

Uporabnik je dol┼żan uporabljati podatke, objavljene v sistemu ETRIPS, le za svoje potrebe in jih ne sme distribuirati naprej ali omogo─Źiti uporabo tretjim osebam brez izrecnega soglasja nosilca. Uporabniku ni dovoljeno uporabljati in kopirati posameznih podatkov in podatkov, urejenih v baze ali dele baz sistema ETRIPS, v drug ra─Źunalnik in v katerikoli drug medij z namenom kakr┼ínekoli uporabe teh podatkov, urejenih enako ali podobno, kot so urejeni v bazah sistema ETRIPS.

Uporabnik je od┼íkodninsko odgovoren za uporabo podatkov, dobljenih v sistemu ETRIPS, ki je v nasprotju z dolo─Źili Splo┼ínih pogojev uporabe.

10.   Odgovornost za uporabo podatkov

─îeprav nosilec verjame, da so vsi podatki v sistemu ETRIPS kakovostni, pravilni in a┼żurni ni odgovoren za nikakr┼íno neposredno ali posredno ┼íkodo ali neprijetnosti, ki bi lahko uporabniku nastala zaradi morebitnih napak ali neto─Źnih podatkov, ki bi se zna┼íli v sistemu ETRIPS.

Nosilec izjavlja, da so vsi podatki in druge storitve, ki jih ponuja sistem ETRIPS, na voljo taki kot so, brez kakr┼ínega koli jamstva za njihovo pravilnost, zato ne prevzema nobene pravne odgovornosti, ki se nana┼ía na natan─Źnost, popolnost ali uporabnost katerekoli informacije, produkta ali opisanega postopka.

23.   Avtorske pravice/Copyright

Te spletne strani vsebujejo materiale, ki so za┼í─Źiteni po avtorskem/copyright pravu. Za te materiale sodelujo─Źi avtorji oziroma drugi nosilci avtorskih/copyright pravic obdr┼żijo pravice reprodukcije ali redistribucije. Za vse osebe, ki reproducirajo ali redistribuirajo te materiale, se pri─Źakuje, da spo┼ítujejo pogoje in obveznosti, ki jih zahtevajo avtorji oziroma nosilci avtorskih/copyright pravic. Tako za┼í─Źiteni materiali pa se kljub temu lahko citirajo in uporabljajo dobroverno, kot dovoljujejo predpisi o avtorskih/copyright pravicah, ki splo┼íno dovoljujejo uporabo za nekomercialne izobra┼żevalne namene kot u─Źenje, raziskave, kritike, novice in poro─Źanje.

Uporabnik se zavezuje varovati nosilca storitve pred kakr┼ínimi koli od┼íkodninskimi zahtevki ali to┼żbami iz naslova kr┼íitev avtorskih pravic, blagovnih znamk tretjih oseb zaradi podatkov, ki jih bo vpisoval v sistem ETRIPS.

11.┬á┬á Odgovornost za uporabo komunikacijskega omre┼żja

Uporabnik je sam odgovoren, da uporablja modeme in druge naprave ter javno komunikacijsko omre┼żje v skladu z vsemi predpisi, atesti, dovoljenji itd. Nosilec zagotavlja ustrezno opremo le na svoji strani in nikakor ni odgovoren za kakr┼ínekoli nepravilnosti ali nezakonito ravnanje, ki bi nastali zaradi neustrezne opreme ali ravnanja uporabnika. Nosilec ni odgovoren za prenehanje dostopa do sistema ETRIPS, ki bi nastala na strani uporabnikovega ponudnika internetnih storitev (ISP).

Nosilec bo po svojih najbolj┼íih mo─Źeh sku┼íal svetovati uporabniku pri uporabi komunikacijskih naprav.

Nosilec ni odgovoren za nikakr┼íno neposredno ali posredno ┼íkodo ali neprijetnosti, ki bi lahko pri uporabniku nastala zaradi morebitnih te┼żav ali prekinitve delovanja sistema ETRIPS. Zaradi specifi─Źnosti narave sistema ETRIPS obstaja v primeru uporabe svetovnega spleta vedno mo┼żnost nepoobla┼í─Źenega dostopa tretje osebe in zlorabe oziroma uni─Źenja podatkov, zato nosilec opozarja uporabnike na obstoj te mo┼żnosti in izklju─Źuje vsako odgovornost v zvezi s tem.

24.   Veljavnost Splošnih pogojev uporabe

Uporabnik se strinja, da je z objavo teh Splo┼ínih pogojev uporabe seznanjen s pogoji in na─Źinom uporabe sistema ETRIPS. O vsaki spremembi Splo┼ínih pogojev uporabe bodo uporabniki obve┼í─Źeni vsaj 15 dni pred njihovo uveljavitvijo po e-po┼íti in z objavo sprememb na spletnih straneh etrips.si.

12.   Zunanje povezave

Zaradi prikladnosti lahko nekatere internetne strani sistema ETRIPS omogo─Źajo povezave na druge internetne strani. Nosilec ni odgovorna za dosegljivost ali vsebino teh zunanjih internetnih strani, prav tako nosilec ne odobrava, jam─Źi ali garantira za proizvode, storitve, informacije, ki so opisane ali jih ponujajo navedene internetne strani. Uporabnik ne more domnevati, da te zunanje strani spo┼ítujejo enaka na─Źela glede spo┼ítovanja zasebnosti, kot se jih dr┼żi nosilec.

25.   Reševanje sporov

Uporabnik in nosilec storitve se sporazumeta, da bosta morebitne spore re┼íevala po mirni poti, v kolikor pa to ne bi bilo mogo─Źe, je za re┼íevanje sporov pristojno sodi┼í─Źe v Ljubljani.

13.   Javni in zasebni podatki uporabnikov

Javni podatki so vsi podatki v posameznih delih sistema ETRIPS namenjeni vpogledu drugih uporabnikov, iskanju po kriterijih, informiranju o ponudbi, prodaji turisti─Źne ponudbe in sklepanju rezervacij kot so npr. podatki o zasedenosti, kontaktni podatki uporabnika namenjeni vzpostavljanju stika, podatki potrebni za sklenitev in opravljanja posla med gostom in naro─Źnikom ter med naro─Źniki sistema ETRIPS.

Javnih podatkov ni mo─Ź uporabiti za identifikacijo lastnika, ─Źe lastnik tega ne ┼żeli. V nobenem primeru iz javnih podatkov ni mogo─Ź dobiti vpogleda v naro─Źnikovo okolje in v tem okolju zbrane podatke.

Zasebni podatki uporabnika so podatki, na podlagi katerih je mo─Ź identificirati posameznega uporabnika in dobiti vpogled v njegovo zasebno okolje z zbranimi informativnimi in poslovnimi podatki o njegovi ponudbi v sistemu ETRIPS. Teh podatkov drugi uporabniki ne vidijo in so znani le posameznemu uporabniku. Zasebni podatki vklju─Źujejo: uporabni┼íko ime in geslo, osebno e-po┼ítni naslov, telefonsko, mobilno in faks ┼ítevilko in osebni naslov e-po┼íte.

Posredno zbrani podatki so informacije kot so npr.: tip iskalnika, IP naslovi ipd., na podlagi katerih je nemogo─Źe sklepati o identiteti posameznika in je nemogo─Źe dobiti vpogled v njegovo okolje v Sistemu ETRIPS Tovrstne informacije se zbirajo o vseh obiskovalcih spletne strani.

26.   Stik s sistemom ETRIPS

V kolikor imate kakr┼ínakoli vpra┼íanja v zvezi s temi Splo┼ínimi pogoji uporabe ali ─Źemurkoli drugim v zvezi s sistemom ETRIPS, prosim stopite v stik z nosilcem.