Zidanica Na hribu

Zidanica Na hribu


Novejša zidanica v spodnjem delu z veliko dnevno sobo, jedilnico za 6 oseb ter kuhinjo opremljeno z štedilnikom s pečico in 4 steklokeramičnimi ploščami, pomivalni stroj in mikrovalovno pečico. Poleg sta WC in shramba, ter kamin za ogrevanje. V zgornji etaži imamo 3 spalnice, v dveh sta zakonski postelji, ena pa ima 2 pograda. Iz dveh spalnic je izhod na balkon, kjer lahko uživate ob pogledu na sosednji Borš, ki je čudovito vinogradniško območje obdano z zidanicami. V tej etaži je kopalnica z WC in tušem. Zunaj pod nadstreškom je večji prostor za druženje z mizo, zidanim kaminom na žar, sani kot ležalnik-počivalnik in še dva ležalnika. Klet ki nudi v poletnem času osvežujočo temperaturo je opremljena s hladilnikom, mizo in starinskim pultom.
Pod nadstreškom je prostor za dva avtomobila, zraven pa je viseča gugalnica.
Zidanica se ogreva na peč s kurilnim oljem in kaminom na drva.
Gospodar vas pričaka z dobrodošlico in povabi v klet na degustacijo vin in domačih suhomesnatih izdelkov (salame, klobase, pancete, bržole).
V okolici je veliko sprehajalnih stez, kolesarskih poti, v poletnem času je v okolici možno nabiranje gob in kostanja. Možne so razne aktivnosti ob reki Krki – kopanje, veslanje (kajak, kanu, sup) in ribolov. Možen je tudi ogled izvira reke Krke v vasi Gradiček pri Krki (tam je bil sneman film Reka ljubezni). Malo naprej, stoji domačija Josipa Jurčiča na Muljavi. Plavž na Dvoru kateremu sledi hrib Sv. Peter nad Dvorom, ki nudi pogled po vsej suhi krajini, ob lepem vremenu se vidi vse do Kuma in Triglav.

Info

Naslov: Mali Lipovec 142, Dvor
Število ležišč: 6
Dodatna ležišča: 2

Dodatne stortive

Internet
Turistična taksa (odrasli)
Turistična taksa (otroci)
Hišni ljubljenčki
Najem štirikolesnika/quad rental (50.00 eur)
Najem kolesa/bicycle rental (10.00 eur)
Jacuzzi (50.00 eur)
IR savna/IR sauna

Rezervacija