Zidanica Rataj

Zidanica Rataj


Zidanica Rataj leži na pobočju Trške gore nad Novim mestom, s čudovitim razgledom na mesto, dolino reke Krke in širna pobočja Gorjancev.
Namenjena je štirim osebam in je opremljena z vsem udobjem, s štedilnikom in pečico, hladilnikom, pralnim strojem, pomivalnim strojem, SatTV, WIFI. Ogrevanje je kombinirano s kaminom na drva in električnim ogrevanjem. Za zidanico se nahaja nadstrešek z omizjem, kaminom za peko, zunanjim tušem in še posebnostjo te zidanice, vročo kadjo.
V pritličju pa se nahaja vinska klet in družabni prostor s kaminom za pogostitev desetih oseb. Gostje dobijo ključ do lastne vinoteke, kjer se nahaja ponudba lokalnih vin, domačega medu in raznih žganih pijač.
Za aktivne goste okolica ponuja množico dejavnosti od pohodništva, kolesarjenja, čolnarjenja po reki Krki, za avanturiste je tu vožnja s športnim letalom, skok s padalom ali polet z jadralnim padalom v tandemu, za bolj ležerne pa obisk term, mestnih znamenitosti ali pa samo nakupovanje.
Goste, ki bivajo pet nočitev ali več, navadno povabimo na družaben večer k domačemu čebelnjaku, kjer se ob etno večerji prijetno družimo.
V neposredni bližini se nahaja prav tako turistična zidanica Hram Rataj za tri osebe, vendar zidanici kljub bližini ohranjata svojo intimo, kar je zelo primerno za družbo prijateljev.
Goste z bivanjem nad tri dni ob prihodu pogostimo z domačimi dobrotami.

Info

Naslov: Trška Gora 7 C, Novo mesto
Število ležišč: 2
Dodatna ležišča: 2

Dodatne stortive

Internet
Klimatska naprava
Turistična taksa (odrasli)
Turistična taksa (otroci)
Hišni ljubljenčki
Vroča kad (50.00 eur)

Rezervacija