Zidanice

Zidanice

Zidanice

Zidanica Stepan (4+2)

V celoti prenovljena in moderno opremljena stara zidanica na odlični razgledni lokaciji v idiličnem okolju vinogradov s pogledom na mesto Črnomelj in celotno Belo krajino.
Zidanica ponuja veliki lesen »gank«, moderno opremljene in klimatizirane sobe, kuhinjo s tradicionalnim zidanim štedilnikom in z vso sodobno opremo. Zunanji del zidanice krasi posebna rezbarjena miza in velik kamin za peko. V zidanici je tudi posebna vinska soba s 15 sedeži, ki jo gostje lahko po želji ob doplačilu tudi najamejo. 
Poleg vseh lokalnih dobrot ob dobrodošlici gostom v vinski kleti ponudimo še vodeno degustacijo lastnih vrhunskih in nagrajenih vin.
V neposredni bližini zidanice se nahaja edinstveno domovanje črne človeške ribice. Bližnja reka Kolpa, ponuja nešteto prijetnih doživetij. V poletnih mesecih, najtoplejša slovenska reka, ponuja prijetno kopanje, čolnarjenje, supanje,…
Vzdolž reke Kolpe vijuga cesta, primerna tudi za kolesarjenje. Okolica nasploh ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa: od pohodništva do potepanja po krajinskih parkih reke Kolpe in Lahinje, kolesarjenja v Kočevskem rogu, do vzpon na najvišjo točko Bele krajine, Mirno goro, s prijetnim planinskim domom in cerkvico z zvonom želja, in še veliko več.
Po dogovoru vam nudimo izposojo električnih koles, skuterjev in supov.