Vinska grajska kašča

Info
Naslov: Stara Gora 42, Mirna
Število ležišč: 2
Dodatna ležišča: 2
Dodatne stortive

Privoščite si oddih med vinogradi v osrčju Dolenjske, kamor vas vabi nova in sodobno opremljena Vinska grajska kašča za štiri osebe. Ponujamo vam razkošje bivanja in druženja v objemu narave in dolenjskih gričev. V okolici je veliko možnosti za kolesarjenje, pohodništvo do sosednjega hriba Debenec, ki je priljubljena turistična točka za pohodnike in kjer je od četrtka do nedelje odprta koča Plaz, v kateri se lahko okrepčate pred pohodom nazaj. Lahko pa si privoščite tudi le sprehod po bližnjem gozdu in gobarite. 

Kašča je zgrajena z veliko ljubezni in izključno iz lesa. Ponuja oddih za največ 4 osebe in je popolnoma opremljene za daljše bivanje in aktivnosti ob oz. izven nje. Ogrevana je s talnim gretjem in klimatsko napravo ter opremljena z wi-fi signalom. Del dodatne ponudbe je tudi jacuzzi, ki ga na željo gostov lahko postavimo v notranje bolj intimne prostore ali pa tudi zunaj. Del redne ponudbe sta zunanje odprto kurišče za piknike in zunanji tuš. Za vse goste, ki imajo rezervirane 3 nočitve ali več pa je del redne ponudbe tudi degustacija vin v bližnji Grajski vinski kleti, ki je bila tako kot celotna parcela, katere del je tudi Vinska grajska kašča, nekoč last trebanjskega gradu in njegovih posestnikov. Možen je tudi nakup stekleničenih domačih vin, s katerimi se boste na terasi Vinske grajske kašče razvajali ob romantičnih sončnih zahodih, s pogledom na zeleno naravo in prelepe okoliške vinograde. Steklenico domačega vina za dobrodošlico prejmejo vsi gostje. Ravno tako so gostom na voljo brezplačne Dolce gusto kapsule za Nesquik in Cappuccino ter različne vrste čaja.

Otroci so v Vinski grajski kašči zelo dobrodošli. Možen je najem dodatne manjše otroške posteljice. Del redne ponudbe je tudi zunanja lesena gugalnica za 2 do 3 osebe, na kateri bodo uživali tako mladi nadobudneži kot tudi malo starejši gostje. Zraven kašče je dovolj velika zelenica, na kateri lahko tako otroci kot tudi odrasli igrajo badminton, brcajo žogo ali mečejo balinčke. Vsi ti športni rekviziti so gostom na voljo v sklopu redne ponudbe. Dobre 3 kilometre oddaljen je ZOO park Ranč Aladin, ki je raj za otroke, saj je v njem polno zanimivih in eksotičnih živali ter otroških igral za otroke vseh starosti. Do njega se lahko odpravite peš, kar vam bo vzelo približno 1 uro, s kolesom ali avtom pa boste v trenutku tam. Do najbližje trgovine na Mirni je 4 km, do Trebnjega je slabih 7 km, do avtoceste pa 8 km.

Za vse ljubitelje umetnosti priporočamo ogled Galerije likovnih samorastnikov v Trebnjem, ki je osrednja ustanova v Sloveniji za naivno umetnost. Je edina galerija v Sloveniji, ki zbira, hrani, raziskuje in promovira dela naivnih in samorastniških umetnikov. V njej so poleg stalne razstave tudi začasne razstave in razni dogodki kot je vsakoletni Tabor likovnih samorastnikov v mesecu juniju. V galeriji redno organizirajo tudi klasične glasbene koncerti znanih glasbenikov ter učencev Glasbene šole Trebnje, ki se jih lahko brezplačno udeležite, če vas zanima klasična glasba.

Če vas ogledi, prireditve in športne aktivnosti ne zanimajo, pa imate v kašči na razpolago nekaj knjig, revij športnih rekvizitov in družabnih iger, ki vam popestrijo dan. Lahko pa se preprosto prepustite užitkom miru, narave in intimnega doživljanja enega najlepših delov Dolenjske, v katerega se boste vedno znova radi vračali.

V primeru, da na tisti dan ni menjave gostov, sta po dogovoru in ob doplačilu 10 €/uro možni zgodnja prijava in pozna odjava. Doplačilo v gotovini se izvede na licu mesta ob prihodu za zgodnji prihod oziroma en dan pred odhodom za pozen odhod.

Dobrodošli!


internet
Klimatska naprava
Otroška posteljica
Turistična taksa (odrasli)
Turistična taksa (otroci)
Prijavnina
Jacuzzi (30.00 eur)
Savna (20.00 eur)