DOBRODOŠLI!

 

Postanite gospodar ene izmed zidanic, postavljenih ob rob vinogradov z izjemnimi razgledi na markantnih lokacijah! 

 Turizem v zidanicah je unikaten, avtentičen in atraktiven turistični produkt, namenjen vsem, ki iščete pristno ponudbo slovenskega podeželja. Nastanjeni v teh unikatnih objektih boste lahko uživali v miru, razmišljanju in branju, se prepuščali naravi in čudovitim razgledom, si vzeli čas za vaše najdražje…

 

Iskanje z zemljevidom:
  • En klik – izberi regijo na zemljevidu
  • Dva klika – izberi subregijo na zemljevidu
Število nastanitev:
Število nastanitvenih objektov:
Rezultat:

 Komu priporočamo Turizem v zidanicah?

 
- Ljubiteljem aktivnih doživetij: 3000 km pohodniških, kolesarskih, jahalnih in vodnih poti na www.visitdolenjska.eu in na mobilnem portaluhttp://activeslovenia.mobi, golf igrišče Otočec in Mokrice, lov, ribolov, polet z motornim letalom, jadralnim padalom ali balonom, kopanje v termah Šmarješke, Dolenjske in Čateške Toplice.
  
- Ljubiteljem naravne in kulturne dediščine (reke, kraške jame, izjemna arheologija, številne cerkve, gradovi, samostani, galerije in muzeji, vaška arhitektura)
 
- Ljubiteljem kulinaričnih in enogastronomskih doživetij (pečena raca z mlinci in rdečim zeljem, štruklji, jagenček, odojek, perutnina, suhomesnati proizvodi, odlična vina na čelu z evropskim posebnežem cvičkom)
 
- Ljubiteljem tradicionalnih etnoloških in drugih prireditev (številne prireditve: Vinska vigred, Teden cvička, Trški dnevi, Semiška ohcet, Jurjevanje, Praznik češenj, Jazzinty, Topliška noč, Jernejevo, Iz trebanjskega koša, Martinovanja, številni pohodi…)
 
In še nekaj: zidanice so objekti, ki so jih domačini gradili z veliko ljubezni in so jim močno prirasli k srcu. Včasih so v njih gostili samo najboljše prijatelje. Danes jih želijo deliti tudi z vami. Upamo, da jih boste tudi vi vzljubili vsaj pol toliko, kot jih imamo radi mi.
 
 
 Informacije in rezervacije:
Kompas Novo mesto d.o.o.
Glavni trg 11
8000 Novo mesto
Tel.: 07/39-31-534
e-pošta: turizemvzidanicah@siol.net
 
Zidanica Pokorny
Otočec, Srednje Grčevje, Dolenjska in Bela krajina
Zidanica Pokorny - apartma stoji na sončni, izredno razgledni točki vinske gorice grčevje v okolici Novega mesta in Otočca.
1 xod 78€
Rangusova posest
Šentjernej (Škrivno), Drča , Dolenjska in Bela krajina
Rangusova posest - apartma je v mirnem okolju na vzpetini, od koder je čudovit razgled na Kartuzijo Pleterje.
1 xod 67€
1 xod 80€
Zidanica Bregač
Šmarješke Toplice, Koglo, Dolenjska in Bela krajina
Zidanica Bregač - apartma stoji med vinogradi vinske gorice Koglo nad Šmarješkimi Toplicami.
1 xod 60€
Zidanica Krštinc
Straža, Zavrtnica, Dolenjska in Bela krajina
Zidanica Krštinc - apartma stoji med vinogradi Straške gore nad reko Krko in Stražo, med Novim mestom in Dolenjskimi Toplicami.
1 xod 72€
Zidanica Gole
Šentrupert, Hrastno , Dolenjska in Bela krajina
Zidanica Gole -apartma stoji v zelenju med vinogradi vinskih goric nad Šentrupertom, v bližini Trebnjega in nekdanje romarske poti na Čatež.
1 xod 58€
Zidanica Goršin
Slatenska gora, Križe, Dolenjska in Bela krajina
Zidanica Goršin - apartma stoji med vingradi Slatenske gore v okolici Novega mesta (razled na Krko, Novo mesto in Gorjance).
1 xod 60€
Zidanica Popotnica
Otočec, Srednje Grčevje, Dolenjska in Bela krajina
Zidanica Popotnica - apartma stoji med vinogradi vinske gorice Grčevje v bližini Otočca in Novega mesta (razgled na Novo mesto, Gorjance)
1 xod 78€
Zidanica Brodarič
Drašiči, Nova gora, Dolenjska in Bela krajina
Zidanica Brodarič -apartma stoji med vinogradi Nove gore med Drašiči in Metliko.
1 xod 59€
Zidanica Majzelj
Šentjernej, Vrbovci, Dolenjska in Bela krajina
Zidanica Majzelj -apartma stoji v vinskih goricah nad Pleterjem v neposredni bližini Šentjerneja.
3 xod 31€
Zidanica Rataj
Sevno, Trška Gora , Dolenjska in Bela krajina
Zidanica Rataj -apartma stoji med vinogradi vinske gorice Trška gora v neposredni bližini Novega mesta, z razgledom na Novo mesto in Gorjanc
1 xod 67€
Zidanica Meglič
Trebnje, Lukovek, Dolenjska in Bela krajina
Zidanica Meglič apartma je v vinskih goricah v okolici Trebnjega, v bližini muzeja čebelarstva, gradu Lanšprež in planinske koče na Debencu.
1 xod 61€
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Spremeni nastavitve piškotkov.