DOŽIVETJA

Daleč od mestnega vrveža in hitrega načina življenja vas čakajo vinogradi, mir in narava. Doživite počitnice po vaših željah. V obilici doživetij, ki vam jih ponuja okolica, od meditacij med vinogradi, do aktivnega preživljanja prostega časa, si vi izberite tisto, ki vam najbolj ustreza. Spoznajte domačine in njihove navade.

Sprostitev in oddih v naravi
Image is not available

Prepustite se neokrnjeni naravi. Uživajte pred zidanico s knjigo na ležalniku, odpravite se na sprehod po vinskih goricah. Obiščite vrelec mladosti na Gorjancih, ali pa se odpravite na kolesarsko avanturo.

Slider
Naše reke
Image is not available

Podajte se na vodne avanture. Spoznajte novomeško zgodbo na Rudolfovem splavu, odveslajte okoli Kostanjevice na Krki – eno najstarejših mest pri nas, spustite se z raftom po Kolpi, ohladite se v reki Krki pod Žužemberškim gradom.

Slider
Dolina gradov
Image is not available

Na obeh bregovih reke Krke je bilo nekoč 200 gradov, gradičev in grajskih poslopji. Med njimi je zagotovo najbolj znan Grad Otočec.

Slider
Kulinarična in enogastronomska doživetja
Image is not available

Številne, priznane restavracije s tradicionalno, lokalno hrano čakajo, da jih obiščete. Poleg odlične hrane si privoščite tudi naša vrhunska vina, najbolj znani Cviček, avtohtono Modro frankinjo, belokranjske predikate, odlične penine in ostala vrhunska vina.

Slider
Domačini nekoč in danes
Image is not available

Obiščete lahko več kot 155 let staro domačijo, kjer boste spoznali delo in življenje na podeželju, zgodbo o cvičku in mnogo drugega. Obišče Hišo žive dediščine, staro osnovno šolo, ki so jo uredili kot medgeneracijski prostor. Obiščite Dolenjski muzej, arheološko enega najbogatejših muzejev pri nas, Jakčev dom, muzej Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka in ostale kulturno-zgodovinske objekte.

Slider
Zdravilne vode
Image is not available

Nahajamo se v delu »Termalne Panonske Slovenije«, ki slovi kot območje zdravilnih voda in naravnih poti do dobrega počutja. Poleg vinorodnih gričev boste našli številna zdravilišča in mnogo naravnih poti do dobrega počutja. Privoščite si masaže, savne, kopeli in ostale storitve, ki jih za vas pripravljajo v termah po celotnem delu vzhodne Slovenije.

Slider

Za več informacij o doživetjih se lahko obrnete na nas in z veseljem vam bomo pomagali. Pišite nam na turizemvzidanicah@siol.net in še pred prihodom vam lahko pripravimo personaliziran plan doživetij in vse kar potrebujete za brezskrbno preživet oddih. Vsak gost, ki bo prišel k nam pa bo deležen prav posebnega popusta za različne dejavnosti v okolici njegove nastanitve. Nikar ne čakajte, pripravite se na nova doživetja!

Za več informacij smo dosegljivi na

turizemvzidanicah@siol.net
+386 40 808 568

Slider