O NAŠI PONUDBI

Zakaj smo tako posebni?

Turizem v zidanicah je unikatna Turistična ponudba v svetovnem merilu. Za Slovenijo je značilno veliko število majhnih vinogradov (300 – 600 trt). Vsak vinogradnik prideluje svoje vino. Običajno ne samo eno, ampak vsaj dve do tri različne sorte. Vsak vinograd pa ima tudi svojo zidanico.

Zidanice so manjši objekti, postavljeni v vinogradih sredi vinskih goric, v mirnem naravnem okolju s prekrasnim razgledom. V spodnjem delu se nahaja klet, v zgornjem pa kompletno stanovanje, z vso opremo, ki jo potrebuje sodoben turist: kopalnico, spalnico, dnevni prostor z jedilnico, hladilnikom, štedilnikom…

Vsaka zidanica ima običajno tudi teraso in/ali balkon ter žar, kjer si lahko sami pripravite hrano. Večina zidanic ima radio, TV in WI-FI, vse več pa tudi klimo, savno in vročo kad.

Domačini vas sprejmemo z dobrodošlico (domače mesnine in kruh) ter povabimo v klet na pokušino vin. Ob prihodu dobite tudi ključ od kleti, da si v času vašega bivanja lahko sami natočite najbolj priljubljeno vino.

V zidanici je nastavljen »prašiček«, kamor lahko sproti plačate natočeno vino. Ob prihodu dobite kontakte gostiln in restavracij, kjer nudijo najboljšo lokalno kulinariko. Kot gostje zidanic boste v teh gostilnah deležni posebnih popustov.

Prav tako boste prejeli namige za raziskovanje bogate kulturne in naravne dediščine na destinaciji, kakor tudi za ogled znamenitosti po Sloveniji in sosednjih državah.

Ponudbo priporočamo tako tistim, ki želite pobegniti iz stresnega okolja v mir neokrnjene narave, kakor tudi raziskovalcem, ki želite vsak dan odkriti in doživeti nekaj novega, spoznavati kulturno dediščino ali uživati v različnih aktivnostih (pohodništvo, kolesarjenje, čolnarjenje…).

Dodatna vrednost naše ponudbe je zelo atraktivna lokacija, saj smo ena redkih lokacij, iz katere pridete v slabi uri v dve evropski prestolnici – Ljubljano in Zagreb.

V letu 2021, ko je Slovenija Evropska gastronomska regija, nudimo poseben paket: kulinarična doživetja – vsak večer tipična večerja v eni izmed boljših restavracij, gostiln ali turističnih kmetij.

Za več informacij smo dosegljivi na

turizemvzidanicah@siol.net
+386 40 808 568

Slider