Zidanice

Zidanice

Zidanice

O naši ponudbi

Zakaj smo tako posebni?

Turizem v zidanicah je edinstvena turistična ponudba v svetovnem merilu. Za Slovenijo je značilno veliko število majhnih vinogradov (300 – 600 trt), veliko število le-teh pa ima tudi svojo zidanico.

Zidanice so manjši objekti postavljeni sredi vinskih goric. V spodnjem delu se nahaja klet, v zgornjem pa bivalni prostor, ki ponuja udobje za sproščen oddih: kopalnico, spalnico, dnevni prostor z jedilnico, kuhinjski del s hladilnikom, štedilnikom…

Zidanica ima običajno tudi teraso in/ali balkon ter zunanji žar. Večina zidanic ima televizijo in brezžični internet, vse več pa tudi klimo, savno in vročo kad.

Pokukajte v naše kleti

Ob prihodu vas sprejmemo z dobrodošlico, z domačim narezkom in vinom. Po dogovoru vas popeljemo tudi v klet na pokušino vin. Lahko se dogovorimo, da dobite ključ od kleti in si tako v času vašega bivanja sami natočite kakšen kozarček. V zidanici je nastavljen »prašiček«, kamor lahko sproti plačate natočeno vino.

Za popolno sprostitev

Vedno več zidanic ponuja možnost sprostitve v savni ali v vroči kadi. Preverite ponudbo in izberite zidanico, ki vam najbolj ustreza. Preverite tudi ostale lokalne ponudnike in si privoščite apiterapijo, medeno masažo,…

Gurmanska razvajanja

Priporočimo vam lahko najboljše lokalne gostilne, restavracije, vinarje in druge ponudnike domačih dobrot. Pripravimo vam tudi kulinarične pakete, ki vključujejo najboljšo kulinarično in vinsko ponudbo regije.

Zakaj v zidanice

Bivanje v zidanicah priporočamo tako tistim, ki želite pobegniti iz stresnega okolja v mir neokrnjene narave, kakor tudi raziskovalcem po duši, ki želite vsak dan odkriti in doživeti nekaj novega, spoznati kulturno dediščino ali uživati v različnih aktivnostih (pohodništvo, kolesarjenje, čolnarjenje…). Zidanice so primerne tako za romantičen oddih v dvoje ali razigrane družinske počitnice.

Kam na izlet

Odlična lokacija omogoča raziskovanje bližnje okolice. Preverite pestro ponudbo različnih aktivnosti, naravnih in kulturnih znamenitosti. Lahko se odpravite na izlet tudi na Hrvaško, saj je zelo blizu.