Zidanice

Zidanice

Zidanice

Zidanica Tilka (4+0)

Na Kuzarjevem Kalu, hribu neposredno nad Prečno, pet minut vožnje do Novega mesta in prav toliko do avtoceste, se nahaja zidanica Tilka. Odlikujejo jo odlična lokacija in izjemni razgledi na dolenjsko gričevje, Novo mesto, dolino reke Krke vse do Straže, Kočevski Rog, smučišče Gače in Gorjance.

Primerna za vse, ki si želite odpočiti in si ogledati znamenitosti dolenjske prestolnice, kot tudi za tiste, ki želite svoj dopust preživeti aktivno. V okolici lahko kolesarite, se odpravite na pohode po dolenjskih gričih, raziskujete Novo mesto, čolnarite po reki Krki, na bližnjem letališču Prečna si lahko adrenalinski navdušenci privoščite polet s športnim letalom, skok s padalom ali polet v tandemu z jadralnim padalom. Se navdušujete nad plavanjem? Zidanica Tilka je le tri minute vožnje oddaljena od olimpijskega plavalnega bazena v Češči vasi. Po vseh aktivnostih se lahko sprostite v termah Dolenjske Toplice (15 minut) ali Šmarješke Toplice (20 minut). Raje smučate? Smučišče Gače je oddaljeno pol ure.

Sedem minut vožnje in že ste v nakupovalnem središču Supernova – Qlandia tik ob avtocesti, v središču Novega mesta pa je na voljo pestra kulinarična ponudba s pristno domačo hrano. McDonald\\\\\\\'s je od zidanice oddaljen štiri minute vožnje.

Ste za izlet? Ljubljana je oddaljena slabo, Zagreb pa dobro uro vožnje. V zgolj dveh urah ste že na Bledu ali na morju.

Zidanica Tilka sprejme 4 osebe in je opremljena s hladilnikom (z zamrzovalnim delom), mikrovalovno pečico, pralnim strojem, televizijo in brezžičnim internetom. Ponuja dnevno sobo s kuhinjskim kotičkom in jedilnim predelom ter raztegljivim kavčem. Ogrevanje je centralno, zimske goste pa dodatno pogreje kamin, ki daje prostoru poseben čar domačnosti (brez skrbi, dostop je tudi pozimi nemoten). V zidanici so še spalnica z zakonsko posteljo, kopalnica in dodatna enoposteljna soba, v kateri je tudi pisalna miza. Zraven hodnika je sobica, kamor lahko odložite prtljago. Na vseh oknih komarniki in žaluzije.

Ob jutranji kavici ali večernem kozarčku cvička lahko uživate na balkonu ali terasi oziroma verandi. Ali pa uživajte na ležalniku v senci češnje. Bi radi zgolj malce lenarili po napornem pohajkovanju? Zleknite se na kavč in uživajte v svoji najljubši seriji na Netflixu.

Vabljeni v osrčje Dolenjske, na Kuzarjev Kal, v zidanico Tilka. Rezervirajte svoj termin še danes.