Zidanice

Zidanice

Zidanice

Zidanica Majolka (2+2)

Zidanica Majolka se nahaja med vinogradniškimi griči na obrobju vasi Hrušica, skozi katero potekata planinska Trdinova pot na Gorjance in romarska Jakobova pot.

V prenovljenem zgornjem delu zidanice je urejen sodobno opremljen apartma, v katerem se nahajajo dnevni prostor s kuhinjo, ločena spalnica z zelo kakovostnim ležiščem in kopalnica s tuš kabino. Apartma ima iz dnevnega prostora izhod na teraso s pogledom na vinograd in čudovitim razgledom na dolenjske griče, zvečer lahko s terase uživate v zahodu sonca, kasneje pa v opazovanju nešteto zvezd.

Apartma je idealen za bivanje dveh oseb, z možnostjo raztegljive sedežne garniture za dodatni dve ležišči v dnevnem prostoru. Priročna kuhinja, opremljena s štedilnikom, hladilnikom in grelnikom vode, nudi vse potrebno za pripravo enostavnih dnevnih obrokov. Poskrbljeno je za ogrevanje vseh prostorov z IR paneli in električnim kaminom, hlajenje prostora s klimo, apartma je opremljen s pametnim TV in WI-FI spletno povezavo.

Ob prihodu vas gospodar in gospodinja pričakata z dobrodošlico in povabilom  v klet na degustacijo cvička. Po dogovoru je poleg domačega vina možna ponudba lokalnih dobrot, kot so domač kruh, salama, sir.

V bližnji okolici so gostom na voljo številne možnosti za sprehode, Machova pot, pohod na Gorjance na najvišji dolenjski Trdinov vrh, blizu se nahajajo terme Šmarješke Toplice in poleg gradu Otočec še golf igrišče. Trgovina in restavracija sta v tri km oddaljeni vasi Brusnice, tudi v bližnjih vaseh Slatnik, Ratež in Gabrje pa so gostilne z odlično lokalno kulinariko.